Halen skal baske
Interview med Per Larsen, formand for Børnerådet

Formand for Børnerådet Per Larsen har sat pris på at være gæst til et årsmøde med inspiration, højt til loftet og masser af godt samvær. Men han tager hjem med en kærlig påmindelse: Det handler om børnene.

“Ved årsmødet har vi fået en fin indføring i de statslige udfordringer på børne- og ungeområdet. Udfordringer, der allerede har været på plakaten i store dele af BKF’s 50-årige historie – tænk bare på begreber som ‘tidlig indsats’ og ‘nedrivning af siloer. Vi har også hørt eksempler og anvisninger på, hvorledes disse udfordringer skal mødes – set ud fra et voksenperspektiv. Men husk nu børnene i midten af det hele”

“Vi oplever positive vibrationer fra BKF, når det drejer sig om, at man interesserer sig også for børneperspektivet og den helt selvfølgelige inddragelse af børn og unge i de videre processer. Halen skal baske i retning af, at såvel politikerne som medarbejderne i de enkelte kommuner lever op til børnemålsætningen således, at de som en selvfølgelighed i både politikker og konkrete handlinger holder sig børnene for øje. Man må også gerne svømme i stimer, men halerne skal baske. Jeg glæder mig til fortsat samarbejde med BKF og foreningens mange medlemmer.”

Af Kresten Schultz Jørgensen